فناوری اطلاعات

(ویندوز)

ویندوز:

عنوان سیستم‌عاملی است که شرکت مایکروسافت آن را برای رایانه‌های شخصی (PC) تولید کرده است. این سیستم‌عامل، نسخه‌های متعددی دارد که از سال ۱۹۸۳ تاکنون به بازار عرضه شده‌اند.

ویندوز، در زمرهٔ سیستم‌عاملهای چندوظیفه‌ای (Multi-task) به شمار می‌رود و قابلیت اجرای هم‌زمان چندین برنامه را دارد. ویندوز، اکثر امکانات خود را از طریق واسط کاربری گرافیکی (GUI) عرضه می‌کند.

در محیط گرافیکی ویندوز، هر برنامه، در یک کادر یا قاب مشخص اجرا می‌شود که اصطلاحاً آن را پنجره می‌نامند؛ کاربر می‌تواند پنجره‌ها را جابه‌جا کرده و یا اندازه آنها را تغییر دهد. همچنین، برای خروج از یک برنامه هم می‌تواند پنجرهٔ حاملِ آن برنامه را ببندد.

ویندوز حاوی ساختارهای داخلی شبکه‌ای است که به کاربر امکان می‌دهد تا اگر به شبکه‌ای متصل بود فایلها و داده‌های خود را به اشتراک گذارد. در یک تشکیلات بزرگ، clientهای ویندوز برخی به سرورهای یونیکس و NetWare متصل می‌‌شوند.

نسخه‌های سرور این سیستم عامل (ویندوز ان‌تی و ۲۰۰۰ و ویندوز پروفشنال اکس‌پی) قابلیت کنترل شبکه‌های کوچک تا بزرگ را با امکانات وسیع دارند.

تاریخچه

اولین نسخهٔ ویندوز در سال ۱۹۸۳ عرضه شد (ویندوز ۱.۰). این سیستم‌عامل، یک واسط کاربری گرافیکی و محیطی پنجره‌ای را تحت سیستم عامل دیسکی یا همان DOS فراهم می‌ساخت.

ویندوز ۲.۰ نیز در سال ۱۹۹۷ به عنوان ارتقایی (upgrade) بر این سیستم‌عامل روانهٔ بازار شد. این نسخه، بعداً با خصوصیاتی جدید مانند قابلیت روهم قرار گرفتن پنجره‌ها بنام ویندوز/۲۸۶ و بعد ویندوز/۳۸۶ ارایه شد. در سال ۱۹۹۲، ویندوز ۳.۰ ارایه شد که نسبت به نسخه‌های قبلی، بسیار متحول شده بود. در سال ۱۹۹۵، شرکت مایکروسافت با ارایه ویندوز ۹۵ تحولی را در ویندوز و سیستم‌عاملهای کامپیوترهای شخصی بوجود آورد.

روند ارایه و بهینه‌سازی این سیستم‌عامل، همچنان با ویندوز ۹۸، ME و XP، برای رایانه‌های شخصی و ویندوز NT و ۲۰۰۰ برای شبکه‌ها ادامه یافت. امروزه، ویندوز، مشهورترین و پرمصرفترین سیستم‌عامل جهان به شمار می‌رود. مایکروسافت با بروزرسانی و بهینه‌سازی این سیستم‌عامل قصد دارد تا تمام توقعات کاربران از یک سیستم‌عامل مناسب برآورده سازد.

امنیت

امنیت در سیستم‌عامل ویندوز از مهم‌ترین نقاط ضعف آن بوده است. تحقیقی که تحت نظر کوین میتنیک انجام شد نشان داد که یک سیستم Windows XP حفاظت نشده در اینترنت تنها ۴ دقیقه دوام آورد.

همچنین طبق آمار ۸۰٪ از کاربران Windows حداقل به یک ویروس یا نرم‌افزار جاسوس آلوده هستند.[۱][۲ تا Windows در سال ۱۹۸۵ مایکروسافت و IBM با هم برای درست کردن و گسترش دادن OS/2 شریک شدند. OS/2 وارد بازار شد با یک سخت افزار که طراحی آن متعلق به IBM بود و PS/2 نام داشت.

کمی بعد در فبریه سال ۱۹۸۶ مایکروسافت دوباره به واشنگتن(ردموند) تغییر مکان داد. یک ماه بعد کمپانی عمومی شد و ۶۱ میلیون دلار در $۲۱٫۰۰ در هر سهم بدست آورد.

درسال ۱۹۸۹، مایکروسافت در Comdex فراخوان انتشار Windows 3.0 را در سال ۱۹۹۱ داد. در ۱۶ می‌‌سال ۱۹۹۱ بیل گیتس به کارمندان مایکروسافت از جدایی از OS/2 خبر داد و از آن به بعد مایکروسافت روی محصول خود Windows و Windows NT kernel زوم کرد.

بعضی از کسانی که با ویندوز مخالف بودند سورپرایز شدند و شروع به گفتن آن کردند که مایکروسافت در حال انجام یک فعالیت غلط است.

بعد از انتشار ویندوز ورق برگشت و کاربران OS/2 به سرعت کاهش یافت و کاربران ویندوز با سرعت هر چه تمام تر افزایش یافت و تبدیل به بهترین برنامه برای PC شد. بعضی از عقاید بر این اساس بود که علم درونی ویندوز کرنل رقیب هایش را نابود می‌‌سازد و چنین هم شد. سپس در این حین کمپانی، نرم افزار آفیس را منتشر کرد که حاکم تمام در بیزینس شد و تمام رقبا را عقب زد.

Windows 95

نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال ۱۹۹۵ ساخته شد. ویندوز ۹۵ ماندگاری زیادی نداشت و اکنون تعداد معدودی از این سیستم عامل استفاده می‌‌کنند.

Windows 98

نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد و در واقع نسخه به روز شده ویندوز ۹۵ می‌‌باشد. (این ویندوز Memphis هم نامیده می‌‌شود) استفاده از این ویندوز به طور گسترده در جهان وجود داشت و هم اکنون هم مورد استفاده می‌‌باشد. از امکانات این می‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

•مرورگر مستقل مایکروسافت

•توانایی فرستادن و گرفتن نامه‌های الکترونیکی

•گرافیک ۳۲ بیتی (FAT32)

•حمایت کردن USB

•حمایت کردن DVD

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.